fredag 13 juni 2008

Simons 120 dagar


Simons 120 dagar
av Simon Gärdenfors

Jag köpte varsitt exemplar av den här tjocka, men snabblästa, seriepocketen till mig och Kristin. Hon hann läsa boken före mig och beskrev den bl. a. så här: "Man ser jo hva han ville da, ligge rundt i Sverige."

"Simons 120 dagar" är alltså ett projekt där Simon Gärdenfors åkte runt kors och tvärs genom Sverige och bodde hemma hos folk. För det mesta helt främmande människor som anmält sitt intresse genom hans hemsida. Jag vet att jag hörde någon radiointervju med honom innan han hade dragit igång projektet och att det lät helt galet. Reglerna var att han inte fick sova på samma ställe mer än två nätter och att han inte fick besöka sin egen lägenhet under 120 dagar. Upplevelserna skulle sedan skildras i serieform. Alla 120 dagarna och alla värdarna är inte med i serien, utan det är väl de mest minnesvärda händelserna som är med. Mycket konstigt hinner hända i alla fall. Sex, droger, våld, kärlekssorg, annorlunda religioner, kompishäng och skadedjur. Kul. :)

Efter att man har läst serien så kan man se på det här inslaget från Sydnytt. Visserligen kan man ju se på det även om man inte har läst serien, men då missar man vad som är riktigt, riktigt roligt med det. :)

(Kristin! Titta genast på inslaget!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar