söndag 1 juni 2008

Life on the Refrigerator Door


Life on the Refrigerator Door
av Alice Kuipers

Det här är en bok som berättas helt i lappar som Claire och hennes mamma skriver till varandra, och går alltså oerhört snabbt att läsa. Claires mamma är väldigt upptagen med sitt jobb som läkare, och Claire själv med skolan, kompisar, barnvaktsjobb etc. De verkar ofta springa om varandra, och eftersom de inte får tillfälle att prata med varandra så mycket så kommunicerar de med lappar. (Fast de träffas förstås också. Ibland hänvisar meddelandena till saker de har gjort eller pratat/grälat om.)

Det är många meddelanden om vad som behöver handlas och upplysningar om vart någon av dem har gått, och så småningom också om knölen som mamman har hittat i sitt bröst. Hon har försökt "boka in" ett samtal med Claire, men båda är så upptagna att hon helt enkelt får skriva en lapp om det. Det här är en av de saker som inte känns så sannolika. Nån gång träffas väl Claire och mamman, annars skulle hon väl åtminstone kunna ringa? Men då hade ju förstås läsaren gått miste om dramatiken.

Annars är det en ganska bra, och lite sorglig, berättelse, men det är liksom inte så mycket. Jag tycker att det är för lite text, allting går så snabbt och det saknas mycket information, för att man riktigt ska komma in i historien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar