måndag 2 april 2007

Duck Feet


Duck Feet
av Los Bros Hernandez

Ja, jag vet, det här seriealbumet har en lite konstig titel. Men det kommer av att brujas, häxor, anses ha ankfötter, åtminstone är det vad man säger i Palomar. Det händer en del väldigt speciella saker där. En sak jag verkligen gillade med Palomar-historierna här var man får reda på saker som man redan vet, fast på ett lite annat sätt. Kanske hur en annan person upplevde det, så att händelserna fördjupas. Man får en känsla av att det är på riktigt. Huvudhandlingen i en annan berättelse nämns i förbigående, för den det handlar om nu var inte så inblandad där. En märklig händelse som har bara har nämnts lite hastigt tidigare är plötsligt livsavgörande för någon annan.

Och i Locas-historierna är det ju vid det här laget som om man känner allihop väl. Och Maggie gjorde så och så, och då sa Hopey det, och Maggie får förresten passa sig, för nu när hennes moster har förlorat sin titel så lär hon ju vara på ett eländigt humör. Och hmm, ska Maggie och Hopey bo hos Terry nu, kan ju undra hur det kommer gå.

Dessutom får man veta vad som hände med Rocky Rhodes (en tredje, helt separat, serie, som inte ägnas lika många sidor som de övriga). Undrar om det kommer lösa sig.

"Duck Feet" är det sjätte albumet i serien. Det sjunde verkar vara knepigt att få tag på, men jag råkar veta att det finns ett ex till mig i Oslo. :) Det verkar som om man har börjat ge ut nya Love and Rockets-samlingar, där serierna är uppdelade på ett annat sätt. Det är väl därför de här gamla börjar försvinna.

Andra Love and Rockets-album som jag har läst:
1. "Music For Mechanics"
2. "Chelo's Burden" (Och här med.)
3. "Las Mujeres Perdidas"
4. "Tears From Heaven" (Och här.)
5. "The House of Raging Women"
11. "Wigwam Bam"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar