lördag 21 april 2007

Fullmetal Alchemist 1


Fullmetal Alchemist 1
av Hiromu Arakawa

En av de senaste mangaserierna att översättas till svenska. Titeln låter bekant (även om jag råkar säga Full Metal Jacket sådär varannan gång), jag tror det är en rätt känd manga. Måste alltså provläsas. :)

Historien utspelar sig i en värld som verkar en aning framtida och inte särskilt trevlig. Landet tycks styras av en mindre sympatisk regim. Edward Elric är en alkemist i regeringens tjänst. Ganska ung och väldigt liten, vilket han har komplex för. Han går under namnet Stålalkemisten, eftersom han förlorat en del kroppsdelar i en rit som skulle återuppväcka hans döda mor. Samtidigt förlorade hans lillebror och ständige följeslagare Alphonse hela sin kropp. Men hans själ har manats in i en enorm rustning.

Nåt sånt. Än så länge är jag inte helt övertygad, men jag kan tänka mig att det blir bättre när man kommer in i berättelsen mer. Det är min syster som köper dessa, och så länge hon håller på med det kommer jag säkert läsa.

............................................................

Ett mangatips just nu är förresten att åka till närmsta Rustabutik, där många delar av Ranma ½ (vet inte hur många delar, men det såg ut som många olika) och Fushigi Yuugi (del 1-15, av totalt 18 i serien) slumpas bort för endast 10 kr/st. Båda de serierna är mycket bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar