torsdag 22 februari 2007

Predikanten


Predikanten
av Camilla Läckberg

Jo, den här är mycket bättre än "Isprinsessan", som jag ju inte tyckte var sådär himla bra. Jag tycker att stilen har förbättrats och mordhistorien lyckades fånga mitt intresse mer den här gången.

Sedan förra boken har det väl gått runt ett och ett halvt år, tror jag. Det var väl vinter i den och nu är den högsommar. Erica Falck, hon som skulle forska i mordoffrets förflutna i "Isprinsessan", och Patrik Hedström, som utredde fallet, bor numera i sommarparadiset Fjällbacka och väntar sitt första barn. Lustigt nog har jag ju redan läst en deckare den här månaden som utspelar sig på en typisk sommarsemesterort och där ett par som förts samman genom en mordhistoria får barn ihop, nämligen Mari Jungstedts "Den inre kretsen". Populär handling?

Egentligen har Patrik semester, men kallas in när en mördad kvinna hittas i området. Det märkliga är att tillsammans med henne hittas två gamla skelett. Dessa visar sig komma från två unga kvinnor som försvunnit i trakten på 70-talet. Hur hänger det ihop?? Kan det vara en seriemördare, och varför gjorde han i så fall ett så långt uppehåll mellan morden? Patrik är inte den på polisstationen som har längst karriär men han är helt klart den mest kompetente, och märkligt nog låter chefen honom hålla i utredningen i stället för att låta någon klantskalle förstöra det hela. Annars är ju inte Mellberg känd för sina smarta beslut direkt. Att det kan samlas så många dåliga poliser på ett och samma ställe. :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar