tisdag 10 maj 2005

Färdlektyr 2001


Färdlektyr 2001
av Klas Östergren, Carina Rydberg, Claes Carlsson, Charlotta Cederlöf, Peter Kihlgård, Cilla Naumann, Björn Ranelid, Beate Grimsrud, Joakim Lindengren m.fl.

Se, jag har fått tag på en "Färdlektyr" till! Jag känner ett starkt behov av att samla alla nu, men det blir nog ett ganska långvarigt projekt. Det är ju bara 2003 års upplaga som har funnits i bokhandeln. Resten har enbart delats ut till gymnasieelever.

Idén är ju att ett antal författare bidrar med varsin novell och dessutom är det några noveller och dikter av gymnasieelever med. På det här sättet får man (jag) läst författare som det kanske aldrig annars skulle bli av att man (jag) läser. Ofta är de ju bra också. Jag var dock lite besviken på Cilla Naumanns bidrag, är inte det bara ett utdrag ur "Dem oss skyldiga äro"? Visserligen är det en bra text, och en bra bok, men det känns som att det är lite fusk. Fast det kanske är flera andra som gör likadant, bara att jag inte har läst deras böcker. Kul med Joakim Lindengrens bidrag, en tecknad serie ("Kapten Stofil", det är ju Lindengren som gör den) istället för bara text. :)

- "Färdlektyr 2003"
- "Färdlektyr 2004"


............................................................

Friendtest del 2. Testa dina Marikakunskaper! Del ett finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar