tisdag 2 november 2004

Stjärnstoft


Stjärnstoft
av Margit Sandemo

Den femte och näst sista delen i Margits serie Blåljus!, om intrigerna bland ambulanspersonalen i den fiktiva norska staden Storestad. Förra boken slutade som vanligt dramatiskt, men det klaras snabbt upp i denna. Men då har händelserna lett till att Lisa har "upptäckt" Christian. Tidigare har han bara varit en vän och jobbarkompis, men nu är det något mer... Men Lisa är ju redan upptagen.

För de andra unga paren händer det också en del, och naturligtvis är det en massa olyckor och sjukdomar med i bilden. Och Christian vill hjälpa Lisa att ta reda på vem hennes far var.

Handlingen går kanske lite väl fort, men jag tror jag har vant mig vid tempot nu. Det drar ihop sig nu. Nästa bok, som redan har kommit ut i Norge, är den sista i serien. Margit var på svensk TV nyligen och där berättade hon att hon var klar (eller höll på att bli klar?) med den andra boken i hennes kommande serie. Den ska vara historisk och utspela sig i Skåne. De båda första böckerna har arbetsnamnen "Stenvargen" och "Sandhammaren". Dem ser jag fram emot. Margit är ju egentligen bättre på historiska romaner. :)

Tidigare böcker i serien:
1. "Alarm"
2. "Anrop"
3. "Vänskap?"
4. "Nödsignaler"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar