torsdag 11 november 2004

Blue Monday Volume 1: The Kids Are Alright


Blue Monday Volume 1: The Kids Are Alright
av Chynna Clugston-Major

Och ett seriealbum till...

Bleu Finnegan är en inte helt vanlig amerikansk femtonåring. Hon gillar mest brittisk musik, stumfilmer med Buster Keaton och mest av allt Adam Ant. Och när jag säger gillar menar jag "är besatt av". Killarna i hennes skola är idioter och hon drömmer om en snygg modkille på lambretta eller en britpopgitarrist med glasögon. Fast den där vikarien är ju inte helt fel, det verkar som om han har koll på grejer som Bleu gillar. Synd bara att han är dubbelt så gammal som henne.

Bleu och hennes kompisar Clover (våldsam irländska) och Erin (listig tjej som vet att ordna det för sig) har ett slags fientligt vänskapsförhållande (eller tvärtom) till två killar på skolan, Alan och Victor. Det här albumet börjar med en fejd mellan dem som trappas upp allt mer och inkluderar vandalism och kidnappande av favoritägodelar.

Men viktigast av allt är att Adam Ant ska spela i stan!!! Tyvärr är konserten utsåld och det enda sättet för Bleu att få biljetter är att vinna dem från en radiostation. Hon måste helt enkelt vinna!

Kul serie. :) Full av knäpp humor (som när Bleu förföljs av ett svävande Jesushuvud, long story...) och musikreferenser. Om svordomar stör dig bör du inte läsa den...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar