måndag 8 november 2004

W.i.t.c.h. - De tolv portarna, bok 1 av 3


W.i.t.c.h. - De tolv portarna, bok 1 av 3

Ja, W.i.t.c.h. är den där serietidningen för småtjejer, och det finns dessutom W.i.t.c.h.-skoldagböcker, W.i.t.c.h.-dockor och säkert mycket annat. Det är ju Disney som ligger bakom... Jag har väl tänkt att det är ungefär som Barbietidningen eller nåt lika ointressant för alla som inte är flickor under tio år. Men jag har faktiskt hört bra saker om serien, och att det inte bara är småtjejer som gillar den. Då är den värd ett försök, eller hur? Speciellt som själva serien finns samlad i pocketböcker som denna, så man slipper köpa tidningen med medföljande leksak. Varje pocket verkar omfatta fyra serietidningar med två serieavsnitt i varje, ca 250 sidor. I bokhandeln fanns det sex delar, uppdelade i två trilogier.

Handlingen då? Will, Irma, Taranee, Cornelia och Hay Lin är fem tjejer i 13-14-årsåldern som upptäcker att de besitter olika magiska krafter. De fyra sistnämnda kan styra varsitt element, medan Will är ledaren och har alla de fyra elementens krafter. Flickorna har fått sina krafter för att de har ett uppdrag. Det är meningen att de ska stänga tolv portar till en annan värld, men omständigheterna gör att de istället måste gå igenom.

Det här med fem magiska flickor med elementens krafter påminner om bl. a. Sailor Moon (men den var säkert inte heller först). Stilen påminner en hel del om vissa serier i Kalle Ankas pocket. Jag tror att båda skapas av italienska Disney. Jag tyckte att serien var rätt bra och kommer åtminstone läsa hela den första trilogin.

P.S. Det ger inte direkt vuxenpoäng att gå in i en bokhandel och komma ut med Tokyo Mew Mew och W.i.t.c.h. va? Inte om de är till en själv. :) (Tokyo Mew Mew handlar förresten också om fem magiska flickor.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar