tisdag 21 september 2004

Nödsignaler


Nödsignaler
av Margit Sandemo

Nämen, jag lyckades missa totalt att den nya Blåljus!-boken kom ut för sådär en månad sen. (Nu ramlade det ner en pokémon på tangentbordet. Ett sånt där problem man har ibland.) Ja ja, nu behöver jag inte vänta så länge på nästa del. :)

"Nödsignaler" är den fjärde boken om ambulanspersonalen i Storestad och omgivande orter, och den är väl ungefär som de tidigare. Det är spännande historier från utryckningar blandat med privata problem. Möjligen att det verkar ordna upp sig i många historierna nu, eller att de går mot en lösning. Ska ju bara vara sex böcker i serien. De flesta av personerna kommer väl paras ihop, men exakt vem som kommer bli tillsammans med vem är inte helt klart. Tobben och Ingegjerd är väl i hamn och har nästan försvunnit ur historien, men resten verkar ha svårt att bestämma sig.

Jag tycker inte att Margit är lika bra på att skriva om nutiden som hon är på att skriva historiska berättelser. Jo, de "nutida" som är skrivna för kanske 20 år sen kan vara bra. Hon har väl helt enkelt inte så mycket koll på allting längre. Det borde vara mer dramatisk romantik och mindre mobiltelefoner, för det ena är kul att läsa om och det andra är inte det.

Del fem (näst sista!) har redan kommit ut i Norge och heter "Stjernestøv". Den kanske heter "Stjärnstoft" på svenska då.

Tidigare böcker i serien:
1. "Alarm"
2. "Anrop"
3. "Vänskap?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar