tisdag 2 augusti 2016

Ofärd i huset bor

Ofärd i huset bor
av Maria Lang

Christer Wijk kan ta det rätt lugnt – alla aktuella mordfall har ägt rum i Stockholm och han ägnar sig ju endast åt mord ute i landet. Så inträffar ytterligare ett misstänkt mord i Stockholm, men den här gången är det i samma hus som hans fästmö Gudrun bor i och som han dessutom besökte kvällen innan mordet begicks. Så det här fallet får han ta hand om ändå.

Huset innehåller en damfrisering (där Gudrun jobbar), ett advokatkontor och ett antal lägenheter av olika storlek. Det finns bara en väg in och ut ur huset och eftersom portvaktsfrun är mycket påpasslig är det osannolikt att någon okänd kan ha befunnit sig i huset. Om man nu antar att det inte är självmord (vilket man också misstänker) så måste mördaren vara en av de som bor i huset. Det visar sig att de flesta i huset ljuger om något. Bland annat Gudruns väninna, som hon också delar lägenhet med, operasångerskan Camilla Martin. Om man har läst några av de senare böckerna så vet man ju åtminstone hur en del av handlingen kommer utveckla sig.

Bra intrig. Jag gillar nog Lang bäst när det bara finns ett begränsat antal inblandade personer, de som finns med i den inledande rollistan. Den blir lite avslöjande när mängder av personer skulle kunna ha begått mordet. Man fattar ju att det är någon på listan.

Det här blev min "cosy crime" i bokbingot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar