söndag 21 augusti 2016

Harry Potter and the Cursed Child

Harry Potter and the Cursed Child
av J. K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne

... fast jag tror att den bara är skriven av Jack Thorne och att alla tre har jobbat med idén eller nåt.

Det har gått ett antal år sedan den sista boken om Harry Potter. Han och Ginny är gifta och har tre barn som går på Hogwarts. James och Lily är ganska enkla att ha att göra med, men mellanbarnet Albus och Harry förstår sig inte alls på varandra. Albus känner att han måste vara en besvikelse. Han borde ha trivts på Hogwarts och haft en massa kompisar och hittat på en massa roliga saker med dem. Han borde ha tillhört elevhemmet Gryffindor ...

Fast nu bestämmer han sig för en gång att han ska göra något heroiskt, något i stil med vad hans pappa gjorde på sin tid. och han drar med sig bästa – enda – kompis Scorpius Malfoy (bara en sån sak!).

Jag hade tyckt bättre om den här berättelsen som bok. Det blir inte samma sak att läsa en pjäs. Jag förstår inte riktigt varför den här skulle göra sig så bra på teatern heller, blir det inte svårt med alla scenbyten som ska vara i helt nya miljöer ideligen. Men de som faktiskt har sett pjäsen verkar positiva. Man får väl vara glad att manuset ändå kommer ut som bok så att man får historien. Hade det inte varit kul om det blev film av den så småningom? Jag tror ju inte att jag kommer att se den på teater, men den är ju skriven för att ses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar