fredag 25 mars 2016

Påskekrim med retrostämning

Långfredag och våffeldagen. Just här lämnar vårvädret en del övrigt att önska. Det är inte att det fortfarande är vinter, jag bor ju lite söderut, men det är grått och lite regnigt. Men det gör inte så mycket om man ändå hade tänkt läsa deckare. De här fyra plockade jag fram ur hyllorna. Ganska mycket retrokänsla på dem.

"Någon att lita på" har jag läst nu under veckan som gick. Det är den andra delen i Hans-Olov Öbergs serie om Benny Modigh och Elias Fagerlind. Den första boken, "Djävulens tonsteg", utspelade sig 1978 och i "Någon att lita på" är det 1987.

Nu läser jag "Katalysatormordet" av Hans Olav Lahlum. Det är den tredje delen i hans K2-serie, och här är det 1970.

De andra två deckarna är gamla på riktigt. "Mysteriet med silverkulan" är en av Sivar Ahlruds tidigaste Tvillingdeckare och är från 1950. "Mördarens ansikte" av Jenny Berthelius kom ut 1968 och var hennes första deckare. Jag har redan läst "... kom ljuva Krusmynta", vilket var lite förvirrande eftersom den boken var en direkt fortsättning på "Mördarens ansikte", som jag ju inte har läst.

Om jag hinner så får jag nästan fortsätta på samma tema, eller hur? Kanske en Lang eller Christie i så fall. Men jag tror väl inte att jag hinner mer än de här fyra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar