måndag 6 oktober 2014

Kvarnby serier 2012


Kvarnby serier 2012
av Anette Bengtsson, Bue Bredsdorff, Maria Simone Büchert, Ellen Ekman, Isa Engström, Saskia Gullstrand, Amanda Hakim, Sara Hausenkamp, Thomas Hjorthaab, Karla Holmbäck, Diana Alv Iversen, Malin Lindroos, Anders Lundell, Therése Lundin, Karin Nyberg, Åsa Palmborg, Marie Post Riggelsen, Jens Rasmusen, Petter Sjölund, Helena Strömberg, Karoline Stjernfelt, Jenny Taravoch, Tarjei Östrem Svalastog, Emre Özdamarlar, Domon, Ditte Marie Eriksen, Doraya, H. Hellman, Robin Larsson, Robert Pettersson, Hanna Stenman, Joakim Waller, Anna Åhlén och Kolbeinn Karlsson

När jag nu läser Sayonara September, som handlar om elever på en serieskola, så passar det väl utmärkt att äntligen läsa den här tjocka serieboken som jag fick med mig hem från bokmässan för ett par år sedan. Det här är serier från alla som gick på serieskolan på Kvarnby folkhögskola 2012 (alltså, jag antar att det är läsåret 2011-2012 då). Massor av serier i alla möjliga stilar. Jag tycker att jag märker skillnad mellan de som gick årskurs 1 och de som gick årskurs 2, så det är säkert en bra utbildning.

Jag känner igen ett par namn från andra sammanhang. Det kanske är lite tidigt efter utbildningen för att ha hört talas om alla liksom. Joakim Waller är väl en av medlemmarna i Nosebleed Studio, som jag läste en seriebok av för ett tag sedan. Robert Pettersson har gjort en serie i Grafiska novelletter-serien, men den har jag inte läst. Saskia Gullstrand också, ganska nyutgiven, tror jag. Ellen Ekman gör ju Lilla Berlin i Metro! Och Kolbeinn Karlsson är etablerad sedan länge - han gick alltså inte utbildningen utan skolans kreativa friår, vad det nu är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar