tisdag 16 september 2014

Låtsasbibliotekarien


Idag har jag inte hunnit med att läsa så mycket för mig själv, men jag tänkte att jag skulle dela med mig av vilka böcker som just nu ligger slängda i min läsfåtölj och väntar på att bli uppsatta i hyllor. Idel böcker som jag har ... hm, prackat på, andra.

"Rockabilly: en bok om de sista romantikerna" av Josefin Ekman, som jag har lånat ut till en kompis och fick tillbaka idag. Vi kom att prata om rockabilly-klädstilen häromveckan och jag hade det perfekta boktipset. ;-)

Och utöver det har dagen innehållit en del högläsning p.g.a. passning/besök av syskonbarn. Tove Janssons "Hur gick det sen?", Barbro Lindgrens "Nöff nöff Benny", "Mullvaden och månen" av Jonathan Emmett (mer om den senare under veckan) och så den mest populära, som jag fick läsa fyra-fem gånger - "Chu's Day" av Neil Gaiman.

Den sista fick jag förstås översätta medan jag läste, men den innehåller inte så mycket text att det bjuder på några problem. Då var det knepigare med Anna Fiskes seriealbum "Farmor og jeg" som jag högläste förra veckan. Det blir en del konstiga ord när texten är på norska men det är svenska som ska komma ut ut munnen. Fast den verkade ändå uppskattas, speciellt av det lite större syskonbarnet på snart 6 år.

Det mindre syskonbarnet (3 år) säger hejdå och "Tack så mycket för att du läste den gula boken om pandan som nyser!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar