söndag 1 juli 2012

En smakebit på søndag (vecka 26)


Det här är veckans bidrag till Flukten fra virkelighetens smakebitsutmaning. Klicka på bilden ovanför för att läsa andras smakbitar från vad de läser den här söndagen, och information om hur du kan delta själv.

Här är min smakbit från helgens bok:
De hadde latt meg få vite at leiligheten min nå var overtatt av fremmede mennesker. Jeg hadde mast for å få vite hvem disse fremmede menneskene var, men jeg hadde ikke fått noe svar. Det virket på meg som om de syntes det var helt og holdent likegyldig. Det var det selvsagt ikke, men jeg kom ingen vei, verken med Gunn eller noen av de andre av betjeningen. For en holdning! Var det likegyldig hvem som nå bebodde gutterommet mitt? Jeg hadde levd et halvt liv på det rommet. Det var der alle drømmene mine var blitt til.
(Ingvar Ambjørnsen, "Fugledansen", s. 35-36)

16 kommentarer:

  1. Lenge siden jeg har lest noe av Ambjørnsen, og bøkene om Elling har jeg til gode å ha lest. Han skriver jo veldig bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Själv har jag bara läst de första två böckerna om Elling och inget annat. Vilka andra böcker är bra?

      Radera
  2. Tror jeg ikke har lest så mye av denne kjente forfatteren, bare "Døden på Oslo S", så det må jeg gjøre noe med en dag :) Takk for veldig bra smakebit!:)Ha en flott søndag!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte heller läst så mycket av honom, och har varken läst "Døden på Oslo S" eller sett filmen. :)

      Radera
  3. Tusen takk for fin smakebit:-) Har ikke lest noe av denne forfatteren som jeg kan huske, men det må jeg få gjort noe med en dag. Ha en fin Søndag videre:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De böckerna jag har läst har varit bra i alla fall (första två Elling-böckerna). :)

      Radera
  4. Jag har inte läst något av Ingvar Ambjørnsen, men jag har faktiskt sett filmen Elling :) Hade ingen aning om att den var baserad på en bok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en hel serie på 4 böcker. Och det finns 3 filmer. :) Den filmen som heter "Elling" är nog baserad på en bok som heter "Brødre i blodet" (bok 3, som jag inte har läst än), men det finns en som heter "Mors Elling" som är baserad på delar av den jag läste nu.

      Radera
  5. Å, Elling :-) Tusen takk for fin smakebit, Marika! God søndag videre :-)

    SvaraRadera
  6. Har hørt mye fint om Elling-bøkene, men har aldri kommet til å lese dem. Tror jeg må gjøre noe med det nå. Tusen takk for en fin smakebit! :)

    SvaraRadera
  7. Ingvar Ambjørnsen er en av mine favorittforfattere, men bøkene om Elling har jeg ikke lest... Ambjørnsen er akkurat ferdig med ei ny bok, "Natten drømmer om dagen"- gleder meg til den kommer! Takk for smakebiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilka rekommenderar du? Jag har ju två böcker till om Elling att läsa och så har jag en som heter "Natt til mørk morgen" i hyllan.

      Radera
  8. Elling-bøkene, for ikke å snakke om filmene, har blitt klassikere :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här i Sverige är det nog mest den första Ellingfilmen som folk känner till. Alla böckerna har inte ens blivit översatta, bara Fugledansen och Brødre i blodet.

      Radera