söndag 27 maj 2012

En smakebit på søndag (vecka 21)


Det här är veckans bidrag till Flukten fra virkelighetens smakebitsutmaning. Klicka på bilden ovanför för att läsa andras smakbitar från vad de läser den här söndagen, och information om hur du kan delta själv.

Jag började på den här boken nu på morgonen. Jag kanske borde ha börjat tidigare, för det är månadens läsecirkelsbok och nu vet jag inte om jag kommer hinna läsa ut den innan nästa träff (på onsdag). Men det kommer jag säkert inte vara ensam om i så fall. ;-)
Jag river ut ett blad ur en glassig konstbok som han köpte när vi var i Manchester förra året. Jag vet att han kommer att bli galen över det. Det är text på ena sidan och en målning på den andra. Målningen föreställer två kvinnor på ett slags strand. Den ena kvinnan är blond och har en vit klänning, den andra har långt brunt hår och är klädd i en röd. De ser ensamma ut, fastän de är tillsammans. Det är Munch som målat den. Munchs tavlor suger. De säger mig ingenting. Jag letar fram en röd spritpenna ur en skrivbordslåda och börjar skriva i den blonda kvinnans ansikte.
(Jenny Jägerfeld, "Hål i huvudet", s. 8)
Allt jag vet hittills är att Minou (det är hon som berättar) precis har blivit dumpad. Isak har träffat en annan, och har gjort slut via kassettband

Jag tror att det här kan vara en rolig bok.


12 kommentarer:

 1. Tusen takk for smakebiten:-)denne boken virker jo veldig bra. Kos deg videre med lesingen og ha en fin Søndag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte kommit in i den än, men den är ganska rolig i alla fall.

   Radera
 2. Det var en slem måte å gjøre det slutt på! Håper boken byder på en bedre fortelling enn det!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 3. Hehe, uff da. :P Artig smakebit. Ha en fin dag videre. :)

  SvaraRadera
 4. Så spennende, denne boken er herved oppført på leselisten min :) Klem fra Anette :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den om du läser den. :) Jag tror annars att författarens andra roman (Här ligger jag och blöder) är bättre, även om jag inte har läst den. Den fick i alla fall ett fint pris.

   Radera
 5. Det var da en kreativ(men ikke hyggelig) måte å gjøre det slutt på, høres ut som en morsomt bok syntes jeg :) Håper du koser deg med den, Marika, og at dere har like flott sommervær som vi her i Norge har om dagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man tycker verkligen synd om Minou när hon hittar ett spännande kassettband från sin pojkvän och det visar sig vara det meddelandet på det.

   Radera
 6. Jeg regner med at det er Minou sin måte å ta igjen på? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja. Hon förstör lite av hans saker.

   Radera