torsdag 3 maj 2012

Eld


Eld
av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Äntligen kom fortsättningen på fantastiska "Cirkeln" ut! Tjejerna, De Utvalda, börjar andra året på gymnasiet i den lilla staden Engelsfors. De flesta av dem förstår sig på sina magiska krafter bättre nu och de är mer samspelta, vilket dock inte betyder att de är bästa vänner. Flera av dem tycker fortfarande, inte utan anledning, illa om populära mobbaren Ida. Dessutom är en annan av dem i onåd hos gänget eftersom de anser att hon betedde sig svekfullt med sina krafter året före. En annan av dem är i onåd hos Rådet, som reglerar användningen av magi, och det är mycket värre. Det talas om förhör och rättegång.

De Utvalda lyckas ta reda på mer om vad de egentligen är utvalda till och de lyckas få veta lite mer om demonerna som har visat en tendens att kontrollera diverse engelsforsbor. Men i tjejernas värld kan killar, kompisar, socialen eller ett svin till styvfar vara minst lika stora problem som demonerna. Dessutom verkar minst halva Engelsfors ha blivit galna, och det verkar ha skett helt utan magiska påtryckningar. Vad är det för fel på den här stan?

"Eld" är nog till och med ännu bättre än "Cirkeln"! Författarna balanserar vardagsbekymmer och magi helt perfekt, huvudpersonerna är extremt trovärdiga (med magiska krafter och allt) och de har placerat ut en hel del överraskningar i berättelsen. Poppy Z. Brite och Death Note nämns redan i första kapitlet. Kan det bli bättre? "Nyckeln"?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar