söndag 8 januari 2012

En smakebit på søndag (vecka 1)

Den här veckans bidrag till Flukten fra virkelighetens smakebitsutmaning. Se resten av veckans smakbitar här. Där finns även information om hur du kan delta.

"Vad hände med flickans familj?"
"De var avgudadyrkare och höll på med bloten. Bonden vägrade omvända sig så ..."
"Ni plundrar och bränner. Låt folk få ha sin tro." Fastvi vände ryggen åt sin man och visade med hela kroppen vad hon tyckte.
(Catharina Ingelman Sundberg, "Tempelbranden", s. 15)


"Tempelbranden" är den tredje delen i den historiska romanserien Släkten, där varje del skrivs av olika författare. Hittills har jag egentligen inte varit så väldigt imponerad av serien, men eftersom det är nya författare hela tiden så finns ju alltid chansen att nästa del blir bra. Den här har jag inte hunnit så långt i än. Just nu känns handlingen väldigt typisk för böcker som utspelar sig på den här tiden (1000-talet), men det kan ju hända något oväntat längre fram.

6 kommentarer:

  1. Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri har hørt om serien, men det var en spennende smakebit. Veldig fin bogg. Ha ein fin søndag!

    SvaraRadera
  2. Har heller ikke hørt om serien, men likte smakebiten også, så takk for den:)

    ha en fin søndag videre:)

    SvaraRadera
  3. Dette er en ny serie for meg, og den høres interessant ut :-)

    SvaraRadera
  4. Den är ju svensk, och inte bland de mest omtalade böckerna heller, så jag förstår att ni inte har hört talas om den.

    Påminner kanske en del om norska låååånga romanserier, men i Släkten kommer det bara ut en bok per år. Kan tänka mig att den skulle kunna bli översatt till norska när hela serien är slutförd, så att böckerna kan komma ut var tredje månad i stället. :)

    SvaraRadera
  5. Så spesielt at det er en bok i året og stadig nye forfattere. Det er et bevisst valg fra forlagets side eller(med nye forfattere mener jeg)?

    SvaraRadera
  6. Mari: O ja, det är nån sorts stafettserie. Det är väl det som serien är mest känd för.

    De första två böckerna skrevs av lite otippade författare. Katarina Mazetti, som mest skriver humoristiskt och inte historiskt, och Karin Wahlberg, som är deckarförfattare. Men både Catharina Ingelman-Sundberg och Maria Gustavsdotter, som ska skriva nästa bok, är mest kända för historiska romaner.

    SvaraRadera