söndag 29 januari 2012

En smakebit på søndag (vecka 4)


Den här veckans bidrag till Flukten fra virkelighetens smakebitsutmaning. Klicka på bilden ovanför för att läsa andras smakbitar från vad de läser den här söndagen, och information om du vill delta själv.

Jag läste ut en bok i natt, så jag har precis börjat på den boken jag läser nu. Det får bli en smakbit från första kapitlet.

Gravarna ser så hjärtskärande små ut. En kall kåre jagar under huden trots sensommarvärmen. Allt jag någonsin älskat ligger i en nygrävd grav. Var kommer det där citatet från? Mary Shelley? Det förföljer mig, det har det gjort ända sedan ... ja, i snart ett år. Hoppas jag slipper det nu. Nu när jag har gjort min plikt, satt upp en rejäl sten och tagit ett ordentligt avsked.
(Amanda Hellberg, "Tistelblomman", s.13)



För ett par veckor sedan tänkte jag på Amanda Hellbergs bok "Styggelsen", den första boken om Maja Grå. Undrar om det ska komma en tredje, tänkte jag sedan, och så kollade jag upp det. Och se, del tre, "Tistelblomman", hade precis kommit ut. Bara att klicka hem. Mer skräckmys till mig!

10 kommentarer:

  1. Stemningsfull smakebit, Marika! Jeg lker spøkelser og skumlerier, så takk for tips :-)

    SvaraRadera
  2. Jeg har den andre boken om Maja Grå og synes de virker spennende, men bør man lese dem i rekkefølge? Døden på en blek häst er den jeg har.

    SvaraRadera
  3. Siljeblomst, SigridfraEnget, astridterese och Beathesbokhylle: Tack. :)

    Bokelskerinnen: Jag faktiskt Döden på en blek häst innan jag läste Styggelsen. Jag tyckte att det funkade bra så.

    SvaraRadera
  4. Eh, saknas ett "läste" där ja ...

    SvaraRadera
  5. En gripende smakebit! Det så ut som en litt skummel bok må jeg si :) Jeg er nok muligens litt for pysete til å lese den.

    SvaraRadera
  6. Hørtes ut som en spennende bok, fin smakebit:)

    SvaraRadera
  7. Mari: Den här är inte så farlig. Mer åt spökhistoriehållet än skräck, skulle jag säga.

    Gråbekka: Den är spännande. :)

    SvaraRadera