söndag 20 november 2011

En smakebit på søndag (vecka 46)

Den här veckans bidrag till Flukten fra virkelighetens smakebitsutmaning. Se resten av veckans smakbitar här. Där finns även information om hur du kan delta.

He didn't want to hurt her. Only wanted her dead.
As he suffocated Margaret Priddy with her own well-plumped pillow, the killer felt a rush of released tension, like an old watch exploding, scattering a thousand intricate parts and sending tightly wound springs bouncing off into nowhere as the bounds of the casing broke open around him.
He sobbed in sudden relief.
(Belinda Bauer, "Darkside", s. 3)



Det kanske framgår av smakbiten så läser jag en deckare den här söndagen. Det handlar om den ganska unga och ganska känsliga polismannen Jonas Holly. Han hade egentligen tänkt söka in till en anti-terrorstyrka, men för att kunna ta hand om sin sjuka fru bättre blev han i stället "village bobby" i sin gamla hemby vid Exmoorheden. Lantligare kan det knappt bli. Jonas känner alla och alla känner Jonas.

Men så blir en gammal dam mördad. Jonas känner att han har brustit i ansvar, men han får inte ens vara med och utreda fallet. Ett team från staden, ledda av en osedvanligt bufflig kommissarie, tar hand om det fallet. Jonas har inte den specialkompentensen. Så nu känner han sig verkligen värdelös. Han måste gå omkring och t.ex. be folk att inte rasta sina hundar där det är förbjudet, samtidigt som en mördare går lös i hans distrikt.

Jag har bara hunnit läsa några kapitel men så långt är det väldigt bra. Det utspelar sig i Shipcott förresten, samma by där Belinda Bauers förra bok utspelade sig. Men de handlar om helt olika saker.

5 kommentarer:

  1. Det hørtes ut som et spennende grunnlag for en krim! Jeg er veldig glad i krimbøker og alltid på utkikk etter nye, gode krimforfattere. Takk for tips!

    SvaraRadera
  2. Astridterese: Jag hittade faktiskt Belinda Bauer genom en norsk recension av hennes första bok. Så åtminstone "Blacklands" ska finnas översatt. Även om de inte hör ihop så kan det nog finnas en poäng i att läsa dem i rätt ordning. :)

    Siljeblomt: Tack. :)

    SvaraRadera
  3. En veldig spennende smakebit! Lurer på hva den gamle damen hadde gjort morderen.

    SvaraRadera
  4. Mari: Den är utläst och kan rekommenderas. :)

    SvaraRadera