onsdag 9 november 2011

England och illvättar


Att jag inte har uppdaterat på ett tag beror på att jag har varit i England. :) Lyckades faktiskt begränsa mig till att bara köpa de här fem böckerna.

Det syns inte så bra på bilden, men den bakersta boken är ett seriealbum - "Ethel & Ernest: A True Story" av Raymond Briggs. Raymond Briggs som är väldigt aktuell varje jul (det är jul nu, av reklamen att döma) eftersom den tecknade filmversionen av en av hans böcker tydligen visas på TV då. Jag har inte hunnit läsa "Ethel & Ernest" än, men jag bläddrade i den och såg den inte lite bekant ut i stilen? Lite enkelt googlande och jodå, Raymond Briggs har också skrivit en barnbok (eller snarare ett seriealbum för barn) som heter "Fungus the Bogeyman". Eller "Illvätten Svampe" på svenska. Det är en bok som jag läste när jag var liten och har försökt leta reda på i flera år. Det enda jag hade att gå på var att det handlade om några Shrek-liknande varelser som kallade varandra "läsking" i stället för älskling. Inte tillräckligt mycket information ... Det är nackdelen med att låna på biblioteket när man är liten. Hur ska jag komma ihåg en boktitel i 25 år om jag inte har den hemma?

Nu är "Fungus the Bogeyman" beställd från en internetbokhandel nära mig. :)

Någon som kan hjälpa mig med en annan bok som jag letar efter? Den handlar om några barn som av någon anledning ska bo ihop, troligen är de styvsyskon. En äldre flicka (säkert 11-12 år) påstår att hon är häxa och att de andra barnen också ska bli det. Viktigt är att ett av plaggen i ens häxutstyrsel är stulet. Själv har hon snattat sina strumpbyxor. Jag tror att ett av barnen heter Blair. Ni förstår svårigheten med att försöka googla fram nåt va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar