onsdag 16 november 2011

Eva - Asbesthjärtan


Eva <3 Asbesthjärtan
av Tinet Elmgren

Jag vet inte hur jag ska skriva titeln. Ska hjärtat vara med? Det är med i den där lilla texten med tryckår och grejer i början. Förresten, varför har jag aldrig sett det här seriealbumet förrän på årets bokmässa trots att utgivningsår tysdligen är 2009?

Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig av "Eva <3 Asbesthjärtan". Jag har inte läst särskilt mycket av Tinet Elmgren tidigare, och när jag var inne på hennes hemsida häromveckan så kändes hennes fiktiva värld mycket invecklad. Men man hade säkert kommit in i den om man hade läst lite av serierna. Antagligen har världen utvecklats och blivit mer detaljerad under många år. Serierna om Eva verkar vara en sorts spin-off till Elmgrens webbserie Driftwood. Eva är statligt prostituerad i en storstad i ett kinesiskinspirerat land. Hon gör också som hon vill och ibland kan det bli tvunget att döda någon. Eller kanske ett tiotal människor.

Kanske en skum mördare, eller en maffiamedlem eller ett störigt moppegäng. Hennes timide pojkvän, brevbäraren Ting Yay, kan alltid fås att städa upp efter eventuella mord. Fast ibland vaknar Eva upp bredvid lik som hon är ganska säker på att hon inte har mördat själv. Mystiskt. Vem kan ligga bakom?

Jag gillade det här mycket! Så kul med den här världen och Eva och den överdrivet våldsamma handlingen. Fast ibland är det mer vardagligt också, eller lite knäppt och gulligt. Jag kanske skulle börja läsa Driftwood.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar