måndag 8 juni 2009


Lura mig!
av Simon Gärdenfors

Simon Gärdenfors verkar ha en tendens att snöa in på olika områden. Jag baserar inte detta enbart på serierna, han brukar vara med i P3 Populär. Hela "Lura mig!" handlar om lögner och mytomani, både om egna erfarenheter och saker som Gärdenfors har fått reda på när han har läst på om ämnet. T. ex. hur man ska konfrontera en mytoman med hans/hennes lögner.

En av serierna handlar om en f.d. granne som alltid hade mer eller mindre otroliga historier att berätta. Just den serien fick lite extra uppmärksamhet när huvudpersonen (jag vet inte om han har falskt namn i serien, men han är så speciell att folk måste ha känt igen honom i vilket fall som helst) häktades för mordet på Anna Lindh. Det är inte Mijailovic alltså, men ni kommer kanske ihåg att det var en annan som misstänktes först.

Här finns också en serieintervju med en gammal kompis, som var känd för att ljuga mycket. Just den serien tycker jag känns lite väl lång. Här finns också en berättelse om den värsta lögn som författaren själv trasslat in sig i, och en intervju med en psykolog. Kul och lite annorlunda. Och alla har väl träffat någon som passar in på beskrivningen av en mytoman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar