söndag 14 juni 2009

Lars & Urban: Valparna tar över


Lars & Urban: Valparna tar över
av Eva Dahlgren

I den tredje boken om Lars och Urban oroar sig Urban över att han inte har hört av sin flickvän Li på ett tag. Hon och hennes mamma Lo (de är kusin respektive faster till Lars) bor i Landet Bortom Indien, och Lars och Urban ska snart flytta dit. Men mycket riktigt visar sig Lo och Li vara försvunna när Lars och Urban kommer dit. De båda vännerna beger sig av på en äventyrlig resa till det inbördeskrigsdrabbade landet Pudelavien, där Lis pappa var kung.

Lo och Li har mycket att uträtta i Pudelavien och kan inte åka hem till Landet Bortom Indien. Däremot får Urban med sig sina och Lis alldeles nyfödda valpar. Det är bättre för dem att växa upp i det fredliga Landet Bortom Indien. Urban blir ensamstående pappa, men får god hjälp med valparnas uppfostran av Lars. De tre valparna blir självständiga och mycket olika personligheter, och när de börjar skolan och det visar sig påstå mystiska saker där så ser de till att göra något åt det.

Rolig bok. :) Påminner mig en del om Bamses äventyr när det fortfarande var Rune Andréasson som skrev berättelserna. Fast i bokform förstås.


Tidigare böcker i serien:
1. "Lars & Urban och pudelstjärnorna"
2. "Lars & Urban: Faster Los hemlighet"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar