söndag 28 december 2003

En fröjdefull jul


En fröjdefull jul
av Viveca Lärn

Det var jul alldeles nyligen och alltså dags att läsa den tredje boken om invånarna på den bohuslänska ön Saltön. Tidigare har jag läst "Midsommarvals" och "Hummerfesten" vid ungefär rätt tid på året.

Det är deppigt på Saltön. MacFie saknar Sara, och Kabben saknar Lotten. Lotten och Sara bor numera ihop i Månssons friggebod och ska öppna hälsokostaffär. Både Blomgren och Christer saknar Emily, men hon har flyttat till Göteborg och driver café i Haga och har inte tid med någon av dem. Blomgren har ju Johanna, men han verkar inte vara så intresserad av henne längre, till Johannas stora förtret.

För Kabben är saker och ting faktiskt så illa att han har tänkt ta livet av sig. På julafton.

Nästan de enda som har det bra är doktor Schenker (Emilys pappa) och gamla Magdalena Månsson. De har rymt. Alla tror att de är i London och julshoppar, men se det är det inte.

Nu känner jag ju till det på Saltön, så den här boken hade jag inga problem att komma in i trots att persongalleriet är ganska stort och invecklat. Det var bara den första boken som var lite trasslig i början. Jag tycker om de här böckerna och ser fram emot att läsa den sista, "Sol och vår". Den ska jag läsa i påsk, för det är visst då den utspelar sig. Det ska bli spännande att se hur det går. :)

----------------------------------------------------

Kan ju passa på att tala om vilka böcker jag fick i julklapp. Fyra stycken, blev det. Av Kristin och JP fick jag "Forføreren". Har läst den tidigare och tycker att den är väldigt bra. :)

Av mina föräldrar fick jag Katarina Mazettis "Tarzans tårar" (som jag redan har hunnit läsa, skriver om den snart) och Nick Hornbys "31 Songs".

Av min lillebror fick jag "Gamla grejer i Göteborg" av Björn Höglund. Det är en guide till antikaffärer, loppisar, antikvariat och sånt. Kul! :)

Lite bokrelaterat är ju Sagan om de två tornen. Fick den långa versionen på dvd av mina föräldrar.

I kategorin "inte bokrelaterat, men givaren har dagbok på enjoydiary" fick jag en jättesöt tomtemus av Susanne. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar