tisdag 27 november 2007

Strangers In Paradise: Pocket Book 1


Strangers In Paradise: Pocket Book 1
av Terry Moore

Det var inte så enkelt att ta reda på hur samlingsvolymerna i den här serien hänger ihop. Först har den i alla fall kommit ut som serietidningar, för det mesta självutgivna om jag har förstått saken rätt. Det avslutande numret kom ut i år. Den finns samlad i 19 Trade Paperbacks, 10 Hardcover Editions eller 6 Pocket Books (jag kan möjligen har fått någon siffra fel här). Det är ju inte aaaalls krångligt. :-p Det här är den första av Pocket Book-böckerna, så jag antar att den täcker in mycket mer än de första delarna i de andra utgåvorna.

Katchoo (tjejen på omslaget) och hennes bästa kompis Francine delar ett hus. De var bästisar i skolan, men förlorade kontakten i ett par år när Katchoo flyttade ifrån stan. Exakt vad Katchoo höll på med då är till en början lite oklart. Det verkar mystiskt. Hur kommer det sig att Katchoo kan väldigt avancerade kampsportstekniker (inte helt lyckat eftersom hon dessutom är extremt sur och hämndlysten) och varför försvinner hon till Canada helt plötsligt? Francine är dock ganska aningslös, och Katchoo har inte tänkt berätta något för henne. Hon älskar Francine och vill inte förlora henne. Men det kommer ändra sig när någon tydligen börjar skugga Katchoo, och när de båda vännerna lite motvilligt får en ny vän, konststudenten David. Trots att Katchoo ihärdigt försöker förklara att hon inte är intresserad av män så fortsätter han vilja umgås med henne, och till slut har både Katchoo och Francine vant sig vid att ha honom i närheten.

Bra serie. Personerna känns som en lagom blandning av verkliga och larger than life. :) Det finns fina relationshistorier, spännande mysterier/action och humor. Jag gillar teckningsstilen också. För det mesta är det sån där "serierealitisk" stil, som ibland kan bytas ut mot andra stilar, t.ex. när det är drömmar som skildras. En par avsnitt är dessutom skrivna som romantext. Jag kommer nog börja samla på Strangers In Paradise när jag är klar med (eller snarare har kommit i kapp med) Love and Rockets. Så många bra serier, så lite... pengar. Och tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar