tisdag 7 augusti 2007

Snow Drop del tolv


Snow Drop del tolv
av Choi Kyung-Ah

På baksidan står det att det här är "den spännande upplösningen av Snow Drop". Fast den spännade upplösningen var väl snarare i föregående del? Nu är det i stället vad som hände senare. Hur ska det gå när So-Na och Hae-Gi inte längre måste kämpa för att få vara tillsammans, utan i stället ska vara ett helt vanligt par med olika viljor?

Detta är sista delen i serien. Trevlig serie, även om historien spretar mycket hit och dit ibland. Inte lika mycket som t.ex. Kill Me Kiss Me (en annan koreansk serie) som bl.a. bytte huvudperson efter första delen, men ändå. Snow Drop hade åtminstone en genomgående handling. Men jag tycker att So-Nas mammas bok försvann. Den var så viktig för henne i början av serien, så jag hade trott att den skulle spela en mer framträdande roll. Och den här sista boken känns märklig. Det dyker upp nya problem som löses väldigt snabbt. Serien hade kunnat ta slut i förra delen. Men jag tyckte om serien, även om den inte var helt perfekt. Den är underhållande, rolig och dramatisk.

Det finns förresten ett kul litet efterord om hur författaren övertalar sin redaktör till att få göra en så här deprimerande serie (tydligen var tanken att den skulle bli olyckligare än den var). :)

- Snow Drop del ett
- Snow Drop del två
- Snow Drop del tre
- Snow Drop del fyra
- Snow Drop del fem
- Snow Drop del sex
- Snow Drop del sju
- Snow Drop del åtta
- Snow Drop del nio
- Snow Drop del tio
- Snow Drop del elva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar