torsdag 30 augusti 2007

Nytt bokprogram, klassiker och DailyLit

Nu ska jag skriva om samma saker som varenda annan bokblogg. :)

Camilla Läckberg och Denise Rudberg ska leda ett TV-program om böcker på TV4+. Skrivtips, boktips, författarporträtt och glamour utlovas. Kan bli kul. Har jag TV4+? Tror det. Nu är enda problemet det att jag är helt värdelös på att passa TV-tider.

Expressen ska sälja klassiska böcker ihop med tidningen. De kommer vara inbundna, specialdesignade och kosta 59 kr styck (plus att man måste köpa tidningen förstås). Det ska komma en bok i veckan och totalt blir det 30 böcker. Första boken kommer 11 september. Nu är frågan om man ska köpa dem eller inte. Med den designen (om man ställer dem bredvid varandra så bildar ryggarna bilder) så är det för min del alla eller inga som gäller. Plus att de måste stå på en egen hylla, för annars blir det inte snyggt. Jag har dessutom redan de flesta, så det lutar åt inga.

Slutligen så har "alla" börjat prenumerera på böcker hos DailyLit. Här är idén att även om du inte har tid att läsa en bok (eh, jooo, vaddå?) så har du ändå tid att kolla mailen. Så här får du en snutt ur en bok du väljer själv mailad 3, 5 eller 7 dagar i veckan. Till slut kommer du ha läst hela boken. Inte för att jag har riktigt det problem som beskrivs, men det kan ju vara kul ändå. Nu kommer jag få en bit av Edith Whartons "The Age of Innocence" varje dag. Jag valde den för att det är en klassiker som jag kunde tänka mig att läsa, men som inte är så högprioriterad att jag kommer skaffa boken. Spännande att se hur det här kommer att funka. Kommer jag få sammanhang i boken när det tar så lång tid att läsa? Räknar med att vara klar i januari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar