tisdag 18 januari 2005

Good Omens


Good Omens
av Terry Pratchett & Neil Gaiman

Världens ände är nära. Antikrist ska födas, den stora slutstriden mellan Himmel och Helvete ska äga rum. Fast ängeln Aziraphale och demonen Crowley är inte så entusiastiska som de borde. De har levt på jorden i 6000 år nu (för det är så gammal jorden är) och blivit ganska förtjusta i den. Genom åren har det också utvecklats en vänskap mellan de båda, och nu bestämmer de sig för att försöka förhindra att det går så långt som till apokalypsen. Kanske finns det nåt de kan göra... Utan att Aziraphales eller Crowleys respektive chefer märker nåt naturligtvis.

En annan som vet om att jorden snart ska gå under är Anathema Device. Hon har läst det i boken som hennes anmoder Agnes Nutter skrev, och Agnes bör man lita på. Hon är nämligen den enda profet som alltid har rätt. Däremot var klartext inte Agnes starka sida.

Dessutom får vi möta två mer eller mindre galna häxjägare och deras grannfru, ett par demoner, Guds röst, ett gäng busungar, apokalypsens fyra ryttare, några vimsiga satanistiska nunnor, en amerikansk militärbas och lite annat smått och gott. Rolig bok? Jaa, oerhört rolig bok. Det räcker väl att titta på författarnamnen. :) Läs "Good Omens"! Nu nu nu! Jag menar, du vill väl inte sväva i okunnighet om vad som händer med kassettband som har legat i bilen i minst två veckor, vad änderna i St. James's Park äter och varför motorvägen runt London ser ut som den gör?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar