lördag 6 mars 2004

Allt för konsten


Allt för konsten
Redaktör: Ingemar Bengtsson
Medverkande: Daniel Ahlgren, Rasmus Gran, Eva Gyberg, Gunnar Krantz, Mats Källblad, David Liljemark, Karna Rusek, Patrik Stigzelius, Calle Thörn, Li Österberg

Jag har faktiskt inte som medveten strategi att läsa allt som Optimal har gett ut, det är en ren slump. I och för sig fick jag ju en del tips från "Allt för konsten 3", så det kanske inte bara är slumpen.

Temat för den här antologin är vardagsrealism och självbiografi. Jag gillar framsidan förresten. Det är ju Daniel Ahlgren (iförd lösskägg) som sitter på café och spionerar på Helena och My från "För fin för denna världen" och "The girl who never fick nån post". :) Fast Daniel Ahlgrenserien i "Allt för konsten" handlar inte om dem, och jag har läst den innan. Däremot fanns det en serie om Isak ifrån Mats Kjellblads (här heter han Källblad) båda album "Garagedrömmar" och "Vakna laglös", och den hade jag inte läst tidigare. Dessutom fanns det en massa andra serier som kan ge vägledning nästa gång jag råkar befinna mig på bibliotekets serieavdelning.

...

Jag tror förresten att det finns 4 Allt för konsten-antologier. Det här är den första och det är därför den inte har ett nummer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar