lördag 3 november 2007

80 romaner för dig som har bråttom


80 romaner för dig som har bråttom
av Henrik Lange

Kristin köpte den här på Bokmässan, och plötslig ville halva hennes jobb ha varsin. När jag ändå beställde åt dem (de är i Norge, så det blev lättare om jag köpte dem) så köpte jag en åt mig själv också.

Det här är sammanfattningar av alla möjliga böcker på fyra serierrutor var. Eller egentligen tre, eftersom titeln tar upp en av rutorna. Lite av idén med en bok är ju förstås att man ska läsa boken, och därför kan ju så här starka förkortningar bli ganska komiska. "Mina drömmars stad" sammanfattas t.ex. till "elände eländes elände elände eländes elände eländes elände elände". :-D

Urvalet av böcker som, hmm, återberättas (om man kan kalla det så) är ganska varierat. Det är förstås klassiker som "Odysséen", "Röde Orm", "Skattkammarön", "Moby Dick" och "Ringaren i Notre Dame", men även t.ex. "Da Vincikoden", "Män som hatar kvinnor", "Jonas Eckel" och "God natt, Alfons Åberg". "Bibeln" blir ganska kul på tre serierutor.

Hur är det med spoilers då? Ja, det beror väl på om man har läst böckerna eller inte. :) Men jag tyckte inte att det var så farligt. Visserligen har jag ju läst långt ifrån alla böckerna, men en del är ju såpass kända att man ändå vet vad som händer. Andra hade jag redan läst, och vissa hade jag ändå inte tänkt läsa. När det gäller resten så får man tänka att det finns ju ganska mycket bok kvar, och vad som händer på slutet är kanske inte det allra viktigaste. fast om man inte har läst "Tio små negerpojkar" så bör man kanske undvika att läsa just den serien, för det är bara en av de gånger som mördaren avslöjas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar