måndag 27 mars 2006

Tokyo Mew Mew à la mode



Tokyo Mew Mew à la mode 1
Tokyo Mew Mew à la mode 2
av Mia Ikumi

Jag tyckte inte att serien Tokyo Mew Mew, som består av 7 delar, var så väldigt bra. Det blev liksom aldrig nåt av den, varken karaktärer eller handling utvecklades. Det var mest söta djur och söta kläder. På plussidan fans att den ändå var ganska rolig ibland, fast författarspalterna (i mangapocketar skriver ofta författaren en liten uppdatering om sig själv och arbetet med serien eller ritar en bonusteckning i de lediga utrymmen där det funnits reklam när serien publicerades i tidningar) var faktiskt ofta roligare. Men min syster tyckte bättre om den så jag gav pocketarna till henne. Sen skaffade hon sig uppföljarserien Tokyo Mew Mew à la mode, och for the sake of completeness och eftersom den bara består av två delar så lånade jag den.

Den gamla Mew Mew-ledaren (Mew Mew är småtjejer med superkrafter från olika utrotningshotade djur, och kämpar mot utomjordningar med onda avsikter) har åkt till England, men de övriga fyra är kvar hemma i Japan och lever ett vanligt (tråkigt) liv. Men en ny fiende, en grupp som kallar sig St. Rose Crusaders, är på ingång.

Samtidigt har tolvåriga Berry fått i sig dna från både en sorts kanin och en sorts katt. Hon blir en ny Mew Mew, faktiskt gruppens nya ledare. Hon blir St. Rose Crusaders första måltavla i kampen mot Mew Mew-tjejerna. Och som vapen använder de - Mew Mews fans. Dessutom har Berry ett annat problem. Hon kämpar med nya känslor för Tasuku, som varit hennes kompis under hela hennes liv.

Tokyo Mew Mew à la mode var väl... ungefär som gamla Tokyo Mew Mew. Gulligt, men inte min stil.

- Tokyo Mew Mew 1
- Tokyo Mew Mew 2
- Tokyo Mew Mew 3
- Tokyo Mew Mew 4
- Tokyo Mew Mew 5
- Tokyo Mew Mew 6
- Tokyo Mew Mew 7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar