tisdag 7 mars 2006

Clumsy


Clumsy: A Novel
av Jeffrey Brown

Det står att det är en roman, men det vet jag inte riktigt. Det är mer en rad små (tecknade) episoder som inte hänger ihop på något särskilt sätt, förutom att de handlar om Jeffrey Brown och hans flickvän Theresa från det att de träffas till de gör slut. Fast helt okronologiskt. (En roman kan i och för sig ha den formen, men men...) Minnesbilderna är träffsäkra och ibland söta, men efter ett tag känns det som om det bara är samma saker som återkommer. De har gulliga ögonblick, grälar om dumma saker, har sex, gör ingenting särskilt, har ont i magen...

Teckningsstilen är inte "snygg". Det märks att den biten är underordnad den händelse eller känsla som Brown vill förmedla. Synd bara att textningen inte är lite noggrannare gjord. Ibland går det knappt att läsa och det stör mig.

En ganska bra berättelse i alla fall, men inte en ny favorit. "Clumsy" räknas visst som en av delarna i en trilogi. De andra två heter "Unlikely" och "AEIOU: Any Easy Intimacy". Tillsammans kallas de the Girlfriend Trilogy och handlar visst om Jeffrey Browns tre första sexpartners.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar