tisdag 23 november 2004

Frans G. Bengtssons Röde Orm, Första delen eller hur Orm blev vänsterhänt


Frans G. Bengtssons Röde Orm, Första delen eller hur Orm blev vänsterhänt
av Charlie Christensen


Charlie Christensen, mannen bakom Arne Anka, har gjort en serieversion av "Röde Orm". Alla delarna (fyra) har kommit ut nu, så då är det dags att läsa dem. :)

Jag läste den riktiga "Röde Orm" för några år sen, och tyckte att den var okej (ja ja, jag vet att det är en klassiker och att jag borde tycka att den är jättebra). Det händer en hel del spännande och roliga saker, men jag tyckte ändå att den var rätt tung att läsa. Seriealbumet (jag har bara läst det första hittills) blir ju förstås mycket mer koncentrerat. Inte all denna text, utan bilder istället. Lite som att se Ringen-trilogin som filmer istället för att läsa böckerna.

I det här första albumet blir unge Orm bortrövad av vikingar, men tuff och slagfärdig som han är blir han snart en i gänget och följer med på deras plundringståg. Det går ju halvbra... När de till slut har lyckats få ihop ett bra byte vänder lyckan snabbt. Och fortsättning följer. (Fast jag vet ju ungefär vad som händer.)

Jag tyckte om det här seriealbumet. Funderar på att köpa alla fyra albumen (har lånat detta), men de finns ju även på biblioteket förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar