torsdag 19 juli 2018

En främmande man

En främmande man
av Maria Lang

Semesterplanerna är som följer: Puck, Eje och deras båda barn, samt Christer Wijk och Camilla Martin ska tillbringa ledigheten i ett par hyrda hus i en annars öde by. Avkopplande. Tyvärr blir det inte riktigt så. Plötsligt är Puck och hennes lille son ensamma i ödebyn – dottern ligger sjuk hos sin faster och övriga vuxna har fått brådskade jobbuppdrag, och alla tror också att någon av de andra håller Puck sällskap. Och så dyker en främmande man upp i ödebyn ...

Det visar sig att det flera år tidigare har inträffat en tragedi i byn, och nu undrar man om rättvisa verkligen skipades den gången. Men det är inte det lättaste att försöka lösa ett mord många år efter det har inträffat.

Tydligen har jag läst boken tidigare, men det har jag inget minne av. Alla böckerna är kanske inte så minnesvärda. Men då får man ju klura på gåtan på nytt i stället.

För övrigt är det inte lätt att vara Christina "Pyret" Bure. Att hon blir sjuk hindrar inte föräldrarna från att åka på sin planerade semester (men i och för sig, inte ens flera mord kan få någon att avbryta sin semester i de här böckerna, om det inte är Christer som måste åka iväg och reda ut ett förstås!), och när hon var bebis verkar både mamma och barnflicka ha prioriterat sol och bad framför att ta hand om henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar