tisdag 28 juni 2016

En i laget

En i laget
av Gunnar Ardelius, Zulmir Bečević, Martin Bengtsson, Åke Edwardson, Jack Hildén, Morgan Larsson, Patrik Lundberg, Johanna Nilsson, Ronnie Sandahl, Magnus Sjöholm, Malin Stehn, Jesper Tillberg, America Vera-Zavala och Jenny Wrangborg

Jag fortsätter (eller fortsatte, självklart ligger jag lite efter med bloggandet) med mitt lilla fotbollstema. Här med en alldeles nyutgiven fotbollsantologi för ungdomar. Det är noveller som på ett eller annat sätt har med fotboll att göra och dessutom några fotbollsdikter av Jenny Wrangborg. Det är väl mer för den fotbollsintresserade läsaren än för mig – böckerna har inte gjort mig fotbollsbiten – men det är inte ointressant för de som är som jag heller.

I några av berättelserna handlar det om att spela fotboll i ett ungdomslag, i andra om att spela på planen hemma i bostadsområdet. Men i en handlar det om en spelare som har blivit värvad av ett lag i utlandet och borde leva drömmen, men att det inte riktigt känns rätt. I en annan var det pappan som var proffset, men sedan dess har det gått utför. En novell utspelar sig i 90-talets Jugoslavien, ett par handlar om ungdomar som har flytt från Syrien. Olika historier och olika miljöer, men ändå är det sig ganska likt. Det finns ju alltid en fotbollsplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar