onsdag 29 juni 2016

Åshöjden går vidare

Åshöjden går vidare
av Max Lundgren

Under gamle landslagsspelaren Bagarn Olssons ledning är Åshöjdens bollklubb nästan uppe i division tre. Det krävs lite mer av ett lag i division tre. Man behöver ha en bra fotbollsplan med plats för många åskådare, parkeringsutrymme och allt möjligt. Och man kan inte nöja sig med bara killarna från byn. Vissa spelare måste värvas utifrån. Man behöver pengar. Och det är så Blåbärskungen kommer in i bilden. Eller ja, i klubbens styrelse.

Bröderna Jorma och Edward är inte så pigga på att ha Blåbärskungen i styrelsen. Fast han är deras far. Ja, egentligen är han ju Edwards farfar och Jormas adoptivfar. Han har alltid vinnlagt sig åt att behandla dem likt, men det är ändå ingen tvekan om vem som är favoriten. Trots att det är Jorma som är den ordentlige av de två.

Det är oväntat att jag tycker att en bokserie om fotboll är så här bra, men så handlar den ju inte bara om fotboll heller. Visst får man följa matcherna, men det är också mycket annat runt omkring.

2 kommentarer:

  1. Nostalgi :) Den här serien läste jag som barn :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag läser dem för första gången nu och gillar dem. Fast de har ändå en nostalgisk känsla, för att de utspelar sig "förr" och jag såg nog lite grann av en filmatisering när jag var liten.

      Radera