tisdag 16 april 2013

Berättelser från Engelsfors


Berättelser från Engelsfors
av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg
Illustrerat av Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam

Jag älskar att det blev ett seriealbum som spinoff på Engelsforstrilogin! Bara idén är ju helt fantastisk! Och det är ett bra seriealbum också. ;-)

Det är nio korta historier om personer från Engelsforsböckerna. Scener man inte har sett i de vanliga böckerna, som kanske ger lite mer bakgrundsinformation eller fördjupar en karaktär, eller är en aning om vad som komma skall i "Nyckeln". Det är normal seriealbumslängd liksom, uppdelat på åtta serier samt en ramberättelse med Mona Månstråle, så varje serie blir inte så lång. Det går snabbt att läsa och man vill ha mer.

Tecknarna (som tecknar några serier var) gör ett bra jobb med karaktärerna, och även om deras stilar skiljer sig något åt så är det lätt att känna igen sig från serie till serie. Hela albumet är i lyxig färg. (Jag läser ju mycket i svartvitt annars.)

Det verkar som om det inte är uteslutet att det blir ett seriealbum till, och igår fick man ju reda på att filmen är på gång igen. Hurra! och sista boken kommer väl till hösten. Jag ska nog läsa om de båda första innan den kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar