lördag 30 juni 2012

Fifty Shades of Grey


Fifty Shades of Grey
av E L James

Man måste ju läsa boken som alla (bokbloggare) pratar om. Och ni vet väl egentligen redan vad den handlar om - litteraturstudenten Ana som snabbt måste hoppa in för en sjuk kompis och intervjua affärsmannen Christian Gray för studenttidningen. Och efter det dyker Christian Gray upp överallt i Anas närhet. Alla i Anas närhet menar att han måste vara intresserad av henne. Och det är han, men inte för att dejta eller nåt sånt. Nejdå, han vill dominera henne. Dels i sitt specialinredda "red room of pain" (han är superrik), men också i vardagen. Han vill att hon ska klä sig, äta och uppföra sig på ett visst sätt. Det är absolut inte vad Ana vill, hon skulle vilja vara Christians flickvän. Men det alternativet finns inte. Så hon överväger ändå att skriva på hans tremånaders undergivenhetskontrakt. Inte direkt så romantiskt som hon hade hoppats.

Det är väldigt underhållande att den här berättelsen började som en Twilight-fanfic och att man ganska ofta känner igen någon detalj från "Twilight". Ana och Christian är Bella och Edward. Och det här med att det känns som ett logiskt steg att ersätta vampyrismen med BDSM ... Det känns som att det säger något (kanske inte så bra) om "Twilight". Resultatet blir i alla fall ... chick lit? Relationsproblem och humor - det blir väldigt chick lit-aktigt. Boken gick ganska snabbt att läsa och var ganska roligt skriven, så jag kommer nog att läsa nästa del. Jag är också nyfiken på vad som kommer att hända. Och om det kommer dyka upp någon Jacob-kopia. :)

För övrigt borde jag kanske läsa resten av Twilightböckerna någon gång.

2 kommentarer:

  1. Så fint at historien falt i smak :) Personlig tror jeg at jeg skipper boken. Jeg føler at det E.L. James har gjort her, som forfatter, er litt på kanten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att hon har stulit karaktärer från en annan bok, menar du? Det blir nästan lite åt parodihållet.

      Radera