måndag 11 juni 2012

Efter "åttan"


Efter "åttan"
av Lisa Högelin

Det är roligt att läsa gamla B. Wahlströms flickböcker och eftersom den här genren verkligen inte är rädd för att beskriva oerhört vardagliga saker (hushållsarbete, kläder m.m.) så får man liksom alltid ut något av det även om historien inte alltid är särskilt originell. Men det är ju en bonus om det är en bra historia också. "Efter "åttan"" är tyvärr en av de där man inte blir särskilt engagerad i personer eller handling.

Agneta skulle gärna ha gått på gymnasiet, men efter att ha blivit lurad i affärer för en del år sedan så har hennes pappa inte råd med det. Så Agneta måste dessvärre sluta redan efter åttonde klass, vilket gör att en del av hennes framtidsdrömmar känns ganska omöjliga att uppnå. Hon hatar pappans förre kompanjon, som har gjort sig en rejäl vinst på en uppfinning som hennes pappa bara fick en mindre summa för.

Men nu måste Agneta börja jobba och hon har fått en plats som sällskap och hemhjälp åt en äldre dam, som alltid brukar tillbringa somrarna ute i en skärgård. Den här sommaren ska damen också passa en hund åt bekanta. Agneta ser särskilt fram emot att få ha hund hela sommaren. Ja, och så händer det lite saker som jag kanske inte ska avslöja, men som inte var så väldigt svåra att räkna ut. Säkert kan man räkna ut vad som kommer hända bara genom min text här. Det passade i alla fall bra att läsa boken så här i skolavslutningstider. :)

2 kommentarer:

  1. Tack för Din fina blogg som jag bara älskar! Särskilt avsnitten om flickböcker, samlar på dem sedan flera år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tycker om min blogg. :)

      Flickböcker kommer jag nog skriva om fler gånger.

      Radera