torsdag 2 juni 2011

Misslyckat självmord i Mölndals Bro


Misslyckat självmord i Mölndals Bro
av Linda Spåman

Jag lånade mest det här seriealbumet för att Mölndals Bro inte är så långt härifrån. Och för att jag gillar serier förstås.

Det handlar alltså om ett självmordsförsök och efterföljande vistelse på psykiatrisk klinik. Linda vill hem igen, för att göra ett nytt försök. Men det är så svårt att övertyga läkarna om att hon borde få åka hem. Under tiden tvingar rumskompisen Ritva henne att umgås och se på Glamour, medan kompisen Hanna kommer på besök och uttalar sig expertmässigt om hur Linda borde ha gjort för att lyckas ta livet av sig.

Deppigt och ångestfyllt, och lite lite roligt också. Teckningarna är sådär slarviga, men jag misstänker starkt att det på något sätt är symboliskt och att Linda Spåman kan teckna "fint" när det passar. Här passar den slarviga stilen, ibland med ansikten som är överstrukna. Det är liksom mer ångest i det. Det känns också mer direkt på något sätt än bilder som är mer arbetade. Kan det vara för att det påminner mer om hur det blir när man bara "ritar lite" på nåt block?

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag är en ganska dålig tecknare faktiskt men brukar ofta ljuga och säga att jag kan såklart teckna helt annorlunda och exakt och "bra" när någon frågar!
  Tyckte du inte den var väldigt rolig också?Inte bara ångest!?
  Linda

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du har hittat hit, Linda. Haha, jag trodde verkligen att du kan rita. Kroppar såg så proportionerliga ut ibland. :)

  Jag skrev ju att den var rolig också. :)

  SvaraRadera
 3. Ja det såg jag att du gjorde nu men var förblindad av detta med att rita.
  Ska börja öva nu tror jag!

  SvaraRadera
 4. Ja, nu vet du vad jag förväntar mig inför nästa bok. :-D

  SvaraRadera