onsdag 9 juni 2004

Fushigi Yûgi vol. 2: Oracle


Fushigi Yûgi vol. 2: Oracle
av Yû Watase

I del 1 i serien hamnade Miaka och hennes bästa vän Yui i en annan värld när de öppnade en bok. De återvände snart till Tokyo, men nu är Miaka i bokens värld igen. Här visar det sig att hon är den som valts ut till att vara prästinna av Suzaku (landet Hong-Nans gud, dessutom de södra sju stjärnbilderna i en grupp av 28). För att få Suzakus makt och få sina önskningar uppfyllda (att klara inträdesproven till den skola hennes mamma vill att hon ska gå på och att skydda Hong-Nan mot invasion från grannlandet Qu-Dong t. ex.) måste hon samla ihop de sju krigare som symboliserar de sju konstellationerna i Suzaku. Men de kan finnas var som helst och vet troligen inte om det själva.

Tre stycken har hon redan hittat. Men det finns vissa komplikationer. Miaka är förälskad i den stilige Tamahome, som bara tänker på hur han ska kunna tjäna pengar. Den narcissistiske kejsaren Hotohori menar att Miaka är hans idealkvinna, och själv är hon inte riktigt säker på sina känslor för honom. Och så är det den otroligt starka Nuriko, vars mål är att gifta sig med Hotohori. Nurikos taktik är att flörta med Tamahome för att göra kejsaren svartsjuk, samt att ordna med diverse intriger. Nuriko och Miaka kommer inte överens... Och dessa tre ska liksom vara de krigare som ska försvara Miaka!

Dessutom, hur ska Miaka kunna klara sina inträdesprov om hon inte befinner sig i rätt värld? Den här gången visar det sig vara mycket svårare att återvända. I Tokyo letar hennes mamma, hennes storebror och Yui efter henne. Och Yui har kanske en aning om var hon kan ha tagit vägen...

Jag tycker om den här serien. :) I den här delen lär Miaka och hennes "stjärnbilder" känna varandra bättre, Miaka försöker vinna Nurikos vänskap och alla fyra ställs inför sin första svåra prövning.

- Fushigi Yûgi vol. 1: Priestess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar