måndag 14 juni 2004

Anrop


Anrop
av Margit Sandemo

Tja, ena dagen en nobelpristagare, nästa kiosklitteratur. Som sig bör. "Anrop" är den andra delen i Margit Sandemos nya bokserie Blåljus!. Den första boken läste jag för en dryg månad sedan. Det är en ganska ovanlig serie om man tänker på vem som har skrivit den, för den utspelar sig i nutid och ska inte innehålla några övernaturligheter.

Vi får följa ett gäng ambulansförare i deras arbete och vardag. Mycket arbete blir det, även när de kanske tänkt sig att vara lediga. Det är ganska många olika utryckningar, problem och intriger i den här boken: lite väl många. Handlingen går väldigt snabbt framåt. Jag skulle gärna sett att den gick lite långsammare, och i stället för att ha med alla utryckningar kunde det varit lite mer om huvudpersonerna. Man lär inte känna dem så bra som jag skulle vilja. fast en del hemligheter som de har haft avslöjas och det är inte direkt trevlig läsning... Men nu vill jag gärna veta hur det ska gå för dem.

Språket är ju inte heller bra, men det är lite lättläst underhållning och det kan vara trevligt ibland. Egentligen tror jag att jag tycker att böckerna är okej för att jag har läst så mycket av Margit tidigare och för att det är så välbekant. Fast just den här boken var inte mysig och lättsmält heller, p.g.a. vissa ämnesval.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar