torsdag 29 januari 2004

Kill


Kill
av Mats Wahl

Egentligen var det en annan av Mats Wahls böcker jag hade mest lust att läsa - "Svenska för idioter". Men en genomgång av min systers bokhyllor visade att hon hade denna, så då tänkte jag att jag börjar väl med att läsa den. Har aldrig läst någon bok av Mats Wahl förr.

Det här är den tredje (men fristående) boken om polismannen Harald Fors. Han utreder brottslighet där barn och unga både är gärningsmän och offer, står det på baksidan.

"Kill" börjar med att han blir rånad och bestulen på sitt tjänstevapen. Kort därefter dödas flera barn vid en skottlossning på en skola. Mycket tyder på att gärningsmannen har använt Fors pistol.

Spännande bok. Den får inte toppbetyg, men bra var den. Möjligen att man kan tycka att brottet är lite väl spektakulärt. Om brotten i de andra böckerna om Harald Fors är lika allvarliga så måste staden han bor i vara väldigt hårt drabbad. Den verkar inte vara sådär jättestor ju. Men så är det ju i deckarserier. Huvudpersonerna kan inte sticka näsan utanför dörren utan att hamna mitt uppe i ett mordfall. Det är ju åtminstone lite naturligare om huvudpersonen är polis. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar