fredag 10 november 2006

Skaparens folk


Skaparens folk
av Patrik Rochling och Li Österberg

"Skaparens folk" är det tredje serielbumet om Johanna och människorna omkring henne. De tidigare är "Johanna" och "Hjärtat brinner". Jag hoppades att det skulle komma fler delar och nu har det gjort det. :)

Den här gången handlar det inte så mycket om Johanna, utan istället är det Klara som står i centrum i de sex berättelserna. Klara som var Johannas flickvän, men inte längre är det. (I de flesta berättelserna. De är inte alls i kronologisk ordning, så i nån är de fortfarande ihop och ibland utspelar det sig tidigare, innan de träffades.) Klara är en helt annan typ är Johanna, som alltid låter känslor och impulser rusa iväg med henne och ärligt talat är en påfrestning för sin omgivning. Klara är istället lugn och värnar om sina hemligheter. Det senare är kanske en följd av att hon vuxit upp i en frikyrklig miljö och alltid varit tvungen att dölja sina känslor och förälskelser. Men hon vänder inte religionen ryggen för det. Hon läser faktiskt till präst.

Man får förstås återse andra gamla bekanta, som Johanna, Helena, Mia och Josef, men också andra som är viktiga i Klaras liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar