fredag 10 november 2006

Nana 1


Nana 1
av Ai Yazawa

Den här mangapocketen innehåller två serienoveller där båda huvudpersonerna heter Nana.

Nana Komatsu har alltid haft lätt för att falla för killar. Hon har varit kär i massor av olika killar och gjort allt för att träffa dem hela tiden. En gång var hon t.ex. kär i en kille som jobbade i en videobutik, och det var så grunden till hennes stora filmintresse lades. Hon hyrde film hela tiden. Och han var bara en i raden av obesvarade förälskelser. (Nana menar att hon är förbannad av "demonherren", vad hon nu menar med det.) Tills hon träffade Takashi. Han var gift, men för Nanas del gjorde det inget att vara den andra kvinnan. Eller snarare flickan, hon gick fortfarande i skolan (typ gymnasiet). Tills han blir förflyttad till Tokyo och gör slut på förhållandet med Nana. Tidsfördriv för honom, allvar för henne. Nanas kompis Jun försöker få henne att inse att hon inte kan gå runt och bli kär i alla möjliga bara baserat på utseendet. Hon måste försöka lära känna killar innan hon blir kär. Och det är det Nana tänker göra hädanefter. En nystart nu när hon och Jun ska börja på konstskola. Yeah, right.

Nana Osaki har haft en rätt tuff uppväxt. När hon var liten dumpade hennes ogifta mamma Nana hos mormodern, som inte hade någon vidare lust att uppfostra en generation till. Nana fick arbeta hårt och varnades alltid för att bli som sin mamma. Men det var ett tag sedan nu. (Inte så länge, Nana är väl runt 20.) Numera är hon sångerska i punkbandet Blast. De har en trogen fanskara, men är inte särskilt kända. Så får Ren, basist i bandet och Nanas pojkvän, ett erbjudande som han inte har råd att tacka nej till. Några gamla kompisar i ett annat band är precis på gränsen till genombrott, men de har blivit av med sin gitarrist. De vill ha Ren, och i så fall måste han flytta till Tokyo. Ska Nana följa med eller inte, och vad ska hända med Blast?

Om jag har förstått saken rätt så kommer de båda Nanorna träffas och bli vänner, och från och med nästa pocket blir det en fortsättande berättelse istället för fristående noveller. Verkar lovande. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar