tisdag 3 januari 2006

Johanna, Hjärtat brinner



Johanna
Hjärtat brinner
av Li Österberg & Patrik Rochling

Fick de här båda seriealbumen i julklapp. "Johanna" hade jag läst tidigare (men jag hade önskat mig det alltså, det var en bra julklapp) och det visade sig att mycket av "Hjärtat brinner" redan hade publicerats i olika Allt för konsten-antologier. Men det är förstås vettigare att ha det samlat så här. Alla orkar väl inte hålla på och köpa massor av serieantologier.

Johanna är en trasslig och bestämd tjej, som ofta kan vara rätt påfrestande för omgivningen. Hennes ålder varierar i berättelserna. För det mesta är hon sexton eller tjugo, men det är även tillbakablickar från hon var yngre. I det första albumet har hon släpat iväg Klara, sin första seriösa flickvän, på en luffarsemester i Sverige - utan karta och kompass förstås. Hemma går hennes storasyster Helena och oroar sig. Johanna bor väl mer hos henne än hos deras mamma, hon trivs inte så bra där sedan hon fick styvpappa och ett gäng små halvsyskon.

"Hjärtat brinner" består av fem berättelser om Johanna och de omkring henne. Helena, Klara, mamman, Mia och Josef och allihop. Det vore nog roligt att vara med i hennes kompisgäng. :) Hoppas att det kommer fler Johannaserier i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar