onsdag 8 november 2006

Fruits Basket 1-2



Fruits Basket 1
Fruits Basket 2
av Natsuki Takaya

Min syster Malin är av den troligen ganska unika uppfattningen att jag läser för lite manga. Särskilt hemskt var det förstås att jag inte läser Fruits Basket! Men nu har jag börjat på den serien också, som om jag inte följde tillräckligt många redan. Men den här slipper jag ju åtminstone köpa, är bara att låna av Malin. :) Fruits Basket, eller Furuba, som den förkortas, är väldigt populär. Och den verkar söt. :)

När Tohru Honda var liten berättade hennes mamma sagan om katten som blev lurad av råttan och missade en stor fest som Gud anordnade. Därför fick katten ingen plats i den kinesiska zodiaken. Tohru blev så ledsen över den stackars kattens öde att hon önskade att hon kunde ha det stjärntecknet istället för sitt riktiga (som är hund).

Nu är Tohru tonåring och hennes mamma är död. Någon pappa har hon aldrig haft och för tillfället kan hon inte bo hos någon släkting. Det var meningen att hon skulle bo hos någon kompis, men alla är redan trångbodda och Tohru vill inte tränga sig på. Därför bor hon ensam i ett tält i skogen. Men så upptäcks hon av sin klasskompis Yuki Sohma och en av hans släktingar och de ber henne att flytta in hos dem så länge. De kan ju inte låta henne bo i tält!

Snart upptäcker Tohru att det vilar en förbannelse över Sohmasläkten. De är besatta av zodiakdjurens andar och förvandlas till olika djur om någon av motsatt kön kramar dem. Det finns till och med en kille som är lite utstött av familjen - hans djur är katt! Hans evige fiende är förstås råttan. Men Tohru kan inte riktigt välja sida. Katten är ju hennes speciella favorit från sagan, men i verkligheten verkar ju råttkillen trevligare än kattkillen.

(Det är Tohru som är på utsidan av del ett och Yuki på del två.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar