lördag 25 februari 2006

Årets bokreaskörd (hittills alltså)

Köpte jag nåt på bokrean i år eller? Dum fråga, klart jag gjorde. Det var inte så många reaböcker som kändes superlockande, men Wettergrens har ju den goda smaken att rea ut alla svenskspråkiga pocketböcker (prisgrupp A-G) för 29 kr/styck. Tur att jag var på Wettergrens i Kållered redan igår (skulle ändå in på IKEA en sväng), för i butiken i Nordstan idag fanns det ju knappt en vettig pocketbok kvar. På Avenyn var utbudet fortfarande okej. Imorgon är sista dagen för det här erbjudandet, så om det är nån som är intresserad så gäller det att skynda sig.

Jag har handlat på Akademibokhandeln, Wettergrens, Lagerhaus, Åhléns och COOP Forum. Bokia har vi lite dåligt med i Göteborg faktiskt.

Se här, en soffa full med böcker. Den högre högen är min, och den lägre är sånt jag har köpt till min lillasyster (som är hemma och är sjuk).


Marikas hög innehåller:
- "Juloratoriet" av Göran Tunström. Har aldrig läst nåt av Tunström. Borde.
- "Vem är Björn och vem är Benny" av Fredrik Lindström och Hasse Pihl. Hoppas den är rolig.
- "Giraffens tårar" av Alexander McCall Smith. Jag gillade ju "Damernas detektivbyrå".
- "Lasermannen" av Gellert Tamas. Alla tipsar om den och den verkar intressant. Jag vet att den fanns på med på rean med hårda pärmar också, men den var ju ändå dyrare än 29 kr. :)
- "Kärlek i Europa" av Birgitta Stenberg. Också en bok som jag länge har tänkt att jag borde läsa.
- "Oskuld (och andra texter)" av Jonas Gardell. Medan jag väntar på "Jenny". Fast den lär ju komma ut innan jag har hunnit läsa "Oskuld". Å andra sidan kommer jag säkert inte lyckas köpa "Jenny" förrän den kommer i pocket...
- "Hinsehäxan" av Lillemor Östlin. Vilket kap, den har ju just kommit i pocket! Och jag har velat läsa den länge.
- "Tyskt trauma" av Gitta Sereny. Tror att den kan vara intressant.
- "De i Utkanten Älskande" av Johanna Nilsson. Trots att jag inte har hunnit läsa "Konsten att vara Ela" som jag har haft ett tag. Men, billigt. :)
- "Det är fortfarande ingen ordning på mina papper" av Bodil Malmsten. Hur många olästa Malmstenböcker har jag nu? Men jag kommer ju säkert tycka om dem när jag väl får läst dem, så det är inget problem.
- "Den vidunderliga kärlekens historia" av Carl-Johan Vallgren. Har den redan som trasslig kasettbok. Men det är inte fel att ha den som riktig bok. Speciellt inte när den kostar 29 kr som inbunden (på COOP).
- "Historia" av Herodotos. Läste ett utdrag för några år sen och den verkar hemskt bra. Och tänk så allmänbildande! :)

Jag ringde till min syster (som är 15 år) och sa "det-och-det finns på rean, vill du ha?". Och hon ville ha det mesta. Nämligen:
- "Högst älskade" av Hilde Hagerup. För att jag tipsade om den när jag såg att den reades.
- "Cikusdirektörens dotter" av Jostein Gaarder. Hon gillar en massa andra böcker av Gaarder.
- "Häxa" och "Häxa i tiden" (i en samlingsvolym) av Celia Rees. Hon har lånat "Häxa" på bibblan nån gång och den tyckte hon var bra.
- "Amerikanska gudar" av Neil Gaiman. Hon gillar Sandmanserien och "Coraline" så då kommer hon säkert att gilla den här också.
- "Stora mytologiska uppslagsboken" (också känd som "Hexikon") av Alf Henrikson, Lars Hansson och Disa Törngren. Den har jag och den är enormt bra. Man kan sitta och läsa i den hur länge som helst. Jag har letat efter ett billigt exemplar för Malins räkning länge. 145 spänn är väl okej, speciellt när den inte är begagnad.

Jag och pappa jobbar på samma ställe så jag skickar Malins böcker med honom på måndag. Haha, nu kommer hans väska verkligen bli tung! (Han klagar ibland när jag skickar med ett par mangapocketar eller så.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar